Bitdefender vernieuwt security-platform GravityZone

Bitdefender heeft het endpoint preventie, detectie en respons security-platform GravityZone vernieuwd. De nieuwe versie van GravityZone biedt mogelijkheden voor het identificeren en blokkeren van netwerkgebaseerde en bestandsloze aanvallen, exploits en andere vormen van kwaadaardig gedrag voordat ze applicaties en data op endpoints bereiken.

De verbeteringen moeten onder meer de visualisatie van complexe dreigingen vereenvoudigen. Bovendien kunnen beheerders, dankzij intelligentie in GravityZone, sneller ingrijpen bij een beveiligingsincident.

Bitdefender introduceert daarnaast de functie Email Security dat geavanceerde bescherming biedt tegen het snelgroeiende aantal dreigingen die het op zakelijke e-mail hebben gemunt, zoals aanvallen waarbij cybercriminelen zich uitgeven als een CEO of manager.

Brute force-aanvallen

Dankzij functies als Email Security, Network Attack Defense en Anomaly Defense zijn gebruikers eerder in staat om aanvallen automatisch te stoppen. Op die manier worden inloggegevens beschermd en datalekken voorkomen. “Daarbij kunnen gebruikers van GravityZone dankzij de visualisatie en incidentrespons stappenplannen snel, accuraat en efficiënt op aanvallen op endpoints reageren”, zo stelt het bedrijf.

Dat is hard nodig want alleen in oktober registreerde de telemetrie van Bitdefender meer dan 113 miljoen brute force-aanvallen en pogingen tot stelen van wachtwoorden, met als doel het verzwakken van de beveiliging van organisaties en het bemachtigen van inloggegevens. Deze aanvallen kwamen vaker voor dan elk ander type aanval.

Gebruiksgemak

Vooral de eenvoud van de bediening van GravityZone heeft veel aandacht gekregen, legt Bitdefender in de aankondiging uit. Volgens het Ponemon Institute wordt namelijk slechts 46% van de functies van traditionele endpoint & response (EDR)-oplossingen actief gebruikt. Dit zou vooral te wijten zijn aan de complexe security-producten en en het ontbreken van diepgaande beveiligingsexpertise binnen organisaties.