Wat maakt managed SD-WAN als dienst aantrekkelijk?

Betere beveiliging en betere prestaties van cloudapplicaties, dat zijn de belangrijkste redenen voor bedrijven om over te stappen op managed SD-WAN. Dat blijkt uit een onderzoek van analistenbureau Futuriom waar Light Reading over schrijft.

Van de 121 grootzakelijke respondenten uit de IT- en netwerksector zegt 60% dat de betere beveiliging doorslaggevend is in de keuze voor managed SD-WAN. Iets minder ondervraagden (52%) noemen ook de prestaties van cloudapplicaties die verbeteren dankzij managed SD-WAN.
 
Volgens de onderzoekers nemen zowel managed als ‘co-managed’ SD-WAN snel in populariteit toe. Bij het ‘co-managed’ model heeft de klant toegang tot het SD-WAN platform van de provider en kan een klant via een portal zijn belangrijkste applicaties en netwerkverbindingen beheren. Futuriom ziet voor dit ‘co-managed’-model een momentum ontstaan omdat het ‘het beste van twee werelden biedt’, aldus Light Reading