ESET in alliantie voor beveiliging Google Play Store

Google is gestart met de App Defense Alliance, een samenwerking in de branche om mobiele apps te beveiligen in de Google Play Store. 

De alliantie is een samenwerking tussen Google, ESET, Lookout en Zimperium. Deze partijen moeten ervoor zorgen dat de Google Play Store veilig is en dat potentieel kwaadaardige apps niet in de Play Store verschijnen.

ESET is naar eigen zeggen als medeoprichter geselecteerd op basis van diens expertise in het ontdekken van kwaadaardige apps in de Google Play Store. “Samen met Google zullen ESET en andere leden van de App Defense Alliance in staat zijn Google van informatie te voorzien om dreigingen te elimineren waardoor Android-gebruikers cybercriminelen een stap voor blijven”, verklaart Tony Anscombe, Global Security Evangelist en Industry Ambassador bij ESET.

Wereldwijd draaien naar schatting 2,5 miljard apparaten op het Android besturingssysteem.