Proofpoint neemt ObserveIT over voor 225 miljoen dollar

Cybersecurity-bedrijf Proofpoint neemt branchegenoot ObserveIT over voor 225 miljoen dollar (ruim 201 miljoen euro). ObserveIT is vooral gespecialiseerd in het voorkomen van datalekken van binnenuit een organisatie.

“De overname van ObserveIT maakt deel uit van onze strategie om organisaties te voorzien van mensgerichte oplossingen voor cybersecurity en compliance. Hiermee beschermen we de belangrijkste activa van bedrijven: hun mensen en de gegevens waar ze toegang toe hebben, in een wereld die zich afspeelt in de cloud en buiten de kantooromgeving”, aldus Gary Steele, voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer bij Proofpoint.

ObserveIT’s endpoint-beveiligingstechnologie en analyse van gegevensrisico’s zal worden gecombineerd met Proofpoints informatie-classificatie, bedreigingsdetectie en inlichtingen. Dit biedt bedrijven meer inzicht in hoe gebruikers met gevoelige gegevens omgaan, zo stellen de twee bedrijven in een verklaring.

Daarnaast investeert Proofpoint in de oplossing voor het beheer van interne risico’s van ObserveIT. Deze helpt beveiligingsteams interne dreigingen te detecteren, te onderzoeken en te voorkomen door in realtime waarschuwingen en bruikbare inzichten in de activiteiten van de gebruiker te leveren in een eenvoudig te gebruiken oplossing.

De voorgenomen overname moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en reglementaire toestemmingen. Als die er komen, kan de overname nog voor het einde van het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.