‘Beveiliging van endpoints wordt topprioriteit in 2020’

Het beveiligen van endpoints moet om diverse redenen een topprioriteit worden in 2020. Dat is kort samengevat de boodschap die onderzoekers van IDC hebben.

De complexiteit van aanvallen van cybercriminelen neemt snel toe. Niet alleen cyberbeveiligers gebruiken  technologieën zoals machine learning en AI bij het beschermen van digitale zaken, ook de cybercriminelen zetten deze technieken in bij de aanval op organisaties.

Een recent onderzoek van IDC in samenwerking met HP adviseert bedrijven om ervan uit te gaan dat beveiligingsincidenten onvermijdelijk zijn en dat ′security by design′ de detectie van aanvallen en het herstel na een incident makkelijker maakt of zelfs automatiseert.

Uit het onderzoek blijkt verder dat organisaties die endpoint-beveiliging integreren in hun cybersecurity-plannen, effectiever zijn in de compliance-rapportage, het versterken van de endpoint-beveiliging, de detectie van aanvallen en de respons na een aanval.

Het is dan ook geen toeval dat het onderzoek constateert dat hoe minder prioriteit de endpoint-beveiliging heeft bij CIO’s of CISO’s, hoe groter de kans is dat die endpoint-beveiliging een keer zal falen.

Voor het onderzoek Do You Think Your Endpoint Security Strategy Is Up to Scratch? zijn 500 senior security-professionals in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Canada ondervraagd.