Trend Micro sluit samenwerking met open-source beveiliger Snyk

It-beveiligingsleverancier Trend Micro gaat samenwerken met Snyk, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het oplossen van kwetsbaarheden in open-source software.

De combinatie van open-source kwetsbaarheidsintelligentie van Snyk met Trend Micro resulteert in uitgebreide mogelijkheden voor teams die in een DevOps-omgeving actief zijn om kwetsbaarheden te ontdekken. Zodra kwetsbaarheden in containers zijn geïdentificeerd, fungeert Trend Micro als schild en Snyk zorgt voor een effectieve oplossing en afwikkeling van de risico’s.

Een van de belangrijkste uitdagingen voor enterprise-klanten is de snelheid waarmee applicaties worden ontwikkeld vandaag de dag. Snelheid en efficiency wordt behaald door gebruik te maken van open source-code. Onderzoek van Snyk wijst uit dat het aantal kwetsbaarheden in open source-libraries snel toeneemt, bijna tot een verdubbeling in twee jaar tijd.

“De aanpak van Snyk en het vertrouwen dat ze hebben opgebouwd in de ontwikkelaars-community is ongeëvenaard”, stelt Kevin Simzer, chief operating officer van Trend Micro. “Onze samenwerking laat zien dat beide bedrijven begrijpen welke tools ontwikkelaars nodig hebben en hoe we daarbij security kunnen bieden zonder hen in de weg te zitten. Deze strategische samenwerking is de start van meer gezamenlijke projecten die we zullen doen om DevOps workflows te beveiligen.”