G DATA verbetert gedragsanalyse in zakelijke security-producten

G DATA CyberDefense heeft een nieuwe technologie voor gedragsanalyse toegevoegd aan de zakelijke producten. Hierdoor profiteren klanten van een verbeterde malware analyse en kunnen ze sneller inspelen op dreigingen.

In tegenstelling tot traditionele gedragsanalyse technologieën legt BEAST, zoals de nieuwe technologie heet, het systeemgedrag vast in een grafische database. Hierdoor ontstaat er een holistisch beeld en worden kwaadaardige processen nauwkeuriger herkend en sneller gestopt.

Conventionele gedragsanalyse technologie is vaak erg vatbaar voor fouten (false positives). Als er teveel foutieve meldingen binnenkomen, gaan medewerkers de technologie negeren of uitzetten wat extra risico’s met zich meebrengt.

BEAST kan complexe en minder bekende combinaties van processen detecteren en verwerken. Doordat de grafische database direct op de pc wordt opgeslagen, kan de technologie automatisch een infectie terugdraaien of stoppen. Hierdoor profiteren klanten van een verbeterde malware analyse en kunnen ze sneller inspelen op dreigingen, aldus G DATA.

BEAST technologie is per direct geïmplementeerd in iedere zakelijke oplossing van G DATA. Meer informatie over de BEAST is te vinden op de website van G DATA.