KnowBe4 introduceert gratis multi-factor authenticatie tool

Security-trainingsspecialist KnowBe4 heeft een nieuwe gratis tool ontwikkeld: de Multi-Factor Authentication Security Assessment (MASA).

De MASA-tool adviseert IT-professionals hoe ze multi-factor authenticatie (MFA) kunnen gebruiken. Bovendien geeft de MASA-tool adviezen voor hoe je je kunt weren tegen hacks die MFA proberen te omzeilen.

Door de gebruiker technische vragen te laten beantwoorden over hoe zij hun MFA-oplossing hebben ingericht, kan de tool individuele gebruikers feedback geven over hun beveiligingsniveau. De tool genereert een rapport met een analyse van de risico’s waaraan de organisatie bloot staat en aanbevelingen en best practices voor verbeteringen.

“Multi-factor is een verbetering ten opzichte van de één-factor authenticatie, maar het maakt je nog steeds niet onhackbaar. De tool is bedoeld om organisaties te helpen bij de algemene analyse van beveiligingsprogramma’s”, zegt Roger Grimes, techevangelist bij KnowBe4. 

“We laten hiermee zien dat MFA op verschillende manieren kan worden gehackt. Door IT-professionals deze informatie te bieden, hopen we hen te helpen bij het nemen van beslissingen op het gebied van cybersecurity.”

Kijk hier voor meer informatie over de Multi-Factor Authentication Security Assessment.