WatchGuard introduceert DNS-gebaseerde bescherming en contentfiltering

IT-beveiligingsbedrijf WatchGuard heeft een nieuwe clouddienst geintroduceerd die gebruikers via DNS-gebaseerde bescherming en contentfiltering beveiligt.

DNSWatchGo, zoals de dienst is genoemd, herkent en blokkeert via die weg phishingaanvallen, communicatie met command-and-controlsystemen en datadiefstalpogingen, en dat binnen en buiten de firewall. Ook vergroot de oplossing de awareness dankzij automatische tips en waarschuwingen.

DNSWatchGo blokkeert alle pogingen om verbinding te maken met kwaadaardige infrastructuur. WatchGuard’s bestaande DNSWatch-service deed dit al voor uitgaande DNS-verzoeken van gebruikers binnen het netwerk. DNSWatchGo controleert ook de verzoeken van gebruikers buiten het netwerk en correleert deze met een samengestelde lijst van schadelijke domeinen. Indien nodig worden gebruikers omgeleid en het verkeer doorgestuurd naar DNSWatch-servers voor verder onderzoek en verwijdering van eventuele malware.

De dienst DNSWatchGo is ontstaan omdat een groeiend aantal werknemers ‘buiten de firewall’ van de organisatie werkt en daardoor krijgen organisaties te maken met groeiende veiligheidsrisico’s.

Met de nieuwe dienst van WatchGuard wordt het eenvoudiger om bijvoorbeeld phishingaanvallen of gevallen van datadiefstal die zich buiten het netwerk afspelen te blokkeren. Met eenvoudig vast te stellen, aan te passen en af te dwingen policies, voorkomt DNSWatchGo ook dat gebruikers toegang krijgen tot ongepaste content – ongeacht hun locatie. DNSWatchGo stelt MSP’s bovendien in staat om klanten ook beveiliging te bieden voor de endpoints buiten het netwerk.

DNSWatchGO is volledig cloudgebaseerd en vereist geen hardware of handmatige software-updates. De dienst is nu beschikbaar via PassPort, de nieuwe gebruikersgerichte beveiligingsbundel van WatchGuard.