Waarom Privileged Access Management essentieel is voor iedere organisatie

Het aantal gemelde datalekken binnen organisaties neemt iedere dag toe. Bedrijven voelen de frustraties die volgen op dergelijke gebeurtenissen. Tijdens het World Economic Forum in 2019 stonden cyberaanvallen en datalekken voor het tweede jaar op rij op plek vier en vijf in de lijst met grootste risico’s.

Cyberaanvallen: een grote uitdaging voor organisaties wereldwijd

Privileged Access Management (PAM) is een cruciaal element in de security infrastructuur van iedere organisatie. Het biedt bescherming tegen zowel externe als interne bedreigingen. Privileged Access omvat toegang tot netwerken, devices, digitale bestanden, applicaties en andere digitale resources die systeembeheerders en gebruikers van serviceaccounts hebben. Deze toegang geeft meer beheerdersrechten dan normale zakelijke gebruikers hebben. Privileged Access is daarom het meest aantrekkelijke doel voor cyberaanvallen, omdat hiermee de meest waardevolle en vertrouwelijke informatie toegankelijk is. Volgens Gartner is databeveiliging en PAM voor het tweede jaar op rij het belangrijkste security onderwerp.

PAM zorgt voor een sneller herstel na een cyberaanval

In het geval van een cyberaanval kunt u met een Privileged Access Management-oplossing snel privileged access sessies bekijken en nauwkeurig de acties van een gebruiker traceren. Goed ontworpen PAM-software heeft voorzieningen voor toegangsbeperking tot meer gevoelige systemen, en maken daarvoor gebruik van aanvullende goedkeuringsprocessen en multifactorauthenticatie voor vertrouwelijke accounts. Bovendien worden snel nieuwe wachtwoorden gecreëerd in een poging verdere toegang door hackers te voorkomen.
PAM helpt om de situatie voor en na het incident met elkaar te vergelijken, zodat u snel de privileged accounts kunt identificeren die mogelijk zijn aangetast.

Een PAM oplossing is de snelle route naar compliancy

Elke organisatie heeft te maken met wet- en regelgeving, wat vaak een grote uitdaging is voor CISO’s. Vooral standaarden als PCI, ISO 27002 of het NIST Framework hebben strenge normen met betrekking tot security richtlijnen voor toegangscontrole. Met Privileged Access Management kan een CISO snel stappen maken en een stabiele basis ontwikkelen.

Om compliant te zijn heeft u een sterke policy nodig voor privileged accounts. Zoals voor het intrekken van deze accounts, auditgebruik, de beveiliging van login’s en het wijzigen van de standaardwachtwoorden van de leverancier. Met een PAM-oplossing krijgt een organisatie de controle over het beheer en kan het de beveiliging van privileged accounts bewaken om aan de voorschriften te voldoen.

Monitoren en opnemen van privileged user sessies en waarom dit belangrijk is.
IT medewerkers hebben in hun dagelijkse werk privileged accounttoegang nodig voor onderhoud, upgrades en andere problemen. Soms worden deze privileges misbruikt voor ongeautoriseerde toegang tot gevoelige data, wat kan leiden tot schade. Om misbruik van privileges door gebruikers te voorkomen en kwaadaardige activiteiten in het systeem te detecteren, moeten organisaties alle privileged sessies monitoren en opnemen.

Organisaties met real-time privileged sessiemonitoring en -opname kunnen verdachte activiteiten detecteren op het moment dat deze plaatsvinden en dergelijke sessies automatisch beëindigen. Bovendien zorgen sessiemonitoring en -opname voor hackerbestendige opslag van doorzoekbare auditlogs die voorkomen dat privileged users hun geschiedenis verwijderen of bewerken. Security- en auditteams bekijken de opnames en auditlogs om het exacte moment te identificeren waarop een incident plaatsvond en de reikwijdte en ernst van de kwestie te bepalen.

Een moderne organisatie moet zich aanpassen en de bedreigingen van de toekomst onder ogen zien. Uw data en klanten verdienen het beste, daarom is een PAM-oplossing, zoals die van Fudo Security essentieel voor uw bedrijf.

Fudo Security is de jongste en snelst groeiende PAM-leverancier op de markt en is opgenomen tussen de topspelers in Gartner’s Magic Quadrant voor PAM.
De belangrijkste functies van Fudo PAM zijn: de beste sessiemonitoring op de markt, AI-aangedreven inbreukpreventie en een ongekend snelle implementatietijd van één dag. Fudo Security is aanwezig in meer dan 40 landen, waar het zijn product aan klanten levert via een krachtig netwerk van partners . Deze klanten zijn toonaangevende internationale merken, van gezondheidszorg tot de financiële sector. Sluit u bij hen aan en zorg dat uw kritieke bronnen veiliger zijn dan ooit tevoren.

Fudo Security wordt in Nederland gedistribueerd via CloudLand – www.cloudland.store.