Cisco brengt Security Pack uit voor Webex

Cisco heeft zijn samenwerkingstool Webex voorzien van een extra optioneel beveiligingspakket waarmee IT-beheerders datalekken en malware-infecties kunnen helpen voorkomen.

De videoconferencing software Webex biedt gebruikers onder andere de mogelijkheid om op afstand samen te overleggen via een videoverbinding. Nieuw is dat de Webex Control Hub nu ook uitgebried kan worden met een Extended Security Pack. Het belangrijkste daarvan is de Data Leak Prevention (DLP)-functie die het toevoegt.

Volgens Cisco hebben veel organisaties nu geen tools om te voorkomen dat bepaalde data uitlekt omdat ze geen centraal DLP-systeem gebruiken. En als het wel aanwezig is, wordt het systeem vaak zo streng afgesteld dat samenwerking tussen collega’s onderling of met privé-apparaten ook bijna niet meer mogelijk is, stelt Cisco.

Daardoor willen medewerkers niet werken met dergelijke software en wordt de kans op verlies van data of besmetting met malware groter. Met het Extended Security Pack voegen IT-beheerders vanuit de cloud DLP-beveiliging toe aan Webex en wordt de Webex-omgeving ook extra beveiligd tegen malware.