F-Secure vormt wereldwijd consulting team

Cybersecurity provider F-Secure heeft officieel een wereldwijde bedrijfstak opgezet die zich bezighoudt met consultancy op het gebied van cyberbeveiliging.

F-Secure heeft al langer consultants in huis, nu heeft het bedrijf er wereldwijd een officieel team van gemaakt. Het team helpt klanten om de meest complexe beveiligingsissues aan te pakken en om te reageren op heel gerichte en geavanceerde cyberaanvallen.

Ian Shaw krijgt de leiding van F-Secure Consulting. Volgens Shaw zal de verscheidenheid aan kennis bij F-Secure Consulting het voor klanten gemakkelijker maken om te kunnen profiteren van de kennis bij beveiligingsexperts. De kennis van het consultantsteam wordt namelijk gevoed door de beveiligingsonderzoekers van F-Secure.

“Verstandige defensieve strategieën komen voort uit offensieve security research”, stelt Tomi Tuominen, practice leader bij F-Secure Consulting. “We ontleden technologieën zoals elektronische sloten en mobiele besturingssystemen om problemen te vinden voordat criminelen ze misbruiken.” Op die manier zouden al talloze beveiligingsincidenten zijn voorkomen. “Het oplossen van echte beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden voordat ze tegen mensen en bedrijven worden gebruikt, dat is wat we doen bij F-Secure Consulting.”

De diensten van F-Secure Consulting worden geleverd vanuit 11 locaties wereldwijd, verdeeld over 4 continenten.