Eerste cyberweerbaarheidscentrum geopend in Eindhoven

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft deze week voor de regio Eindhoven het Cyber Weerbaarheidscentrum geopend. De belangrijkste doelstelling is het verhogen van de weerbaarheid van de hightech industrie in de regio tegen cyberaanvallen.

Aan de plannen voor dit weerbaarheidscentrum wordt al ongeveer anderhalf jaar gewerkt. Deze week werd het centrum dan officieel geopend.

Binnen het nieuwe centrum kunnen met name mkb’ers in de hightech regio zich aansluiten op een collectief, professioneel systeem tegen cyberaanvallen. Uiteindelijk kan het bedrijfsplan voor dit nieuwe centrum en de opgedane praktijkervaring benut worden om weerbaarheidscentra voor de kennisintensieve maakindustrie in heel Nederland in te richten.

Voor het mkb in de hightech maakindustrie is het niet of nauwelijks mogelijk om zelfstandig cyberdreigingen af te slaan. Daarom is er op initiatief van de Eindhoven Cyber Security Group een projectgroep opgericht die als doel heeft te komen tot een cyber weerbaarheidscentrum voor de high-tech maakindustrie in de Brainport regio. Inmiddels hebben 24 bedrijven zich aangesloten bij het weerbaarheidscentrum.