Sophos trapt Evolve roadshow af in Amsterdam

Veel bedrijven hebben de beveiliging van hun public cloud-omgeving niet op orde. Daardoor zetten ze de poorten wagenwijd open voor het hele internet.

Dat zei Jos Verbeeke, sales engineer bij Sophos Benelux, dinsdag bij de aftrap van de Evolve roadshow van Sophos.

Als voorbeeld noemde Verbeeke het feit dat 1 op de 6 S3 Buckets bij AWS toegankelijk is voor onbevoegden. Dat heeft mede geleid tot het datalek dat Uber in 2016 trof, maar dat pas in 2018 werd gemeld.

Dat veel organisaties hun servers bij een public cloudprovider niet goed beveiligen, komt volgens Verbeeke omdat bedrijven geen overzicht hebben over welke apparaten er in hun netwerk draaien. Bovendien bestaat er onduidelijkheid bestaat bij de gebruiker en de cloudprovider over wie waarvoor verantwoordelijk is als het om beveiliging gaat.

De aftrap van de roadshow werd gedaan in de Johan Cruijff ArenA. Hierna trekt de roadshow nog naar Zwolle (11 sept), Eindhoven (12 sept), Rotterdam (13 sept), Brussel (17 sept), Antwerpen (18 sept), Gent (25 sept) en Luxemburg (26 sept). Opgeven kan hier.