Proofpoint verbetert bescherming voor meest aangevallen personen

Medewerkers binnen een organisaties die vaak last hebben van cyberaanvallen, kunnen beter beschermd worden, dat stelt cyberbeveiliger Proofpoint. Hiervoor heeft het bedrijf haar samenwerking met Okta, aanbieder van toegangs- en identiteisbeheer, uitgebreid.

Organisatie kunnen met behulp van de Proofpoint-index binnen de organisatie vaststellen wie de Very Attacked People (VAP’s) zijn. Vervolgens kunnen deze personenen beter worden beschermd met de strengere toegangscontroles via de Okta Identity Cloud, zo meldt een persbericht.

Volgens Proofpoint is het belangrijk om binnen een organisatie in beeld te hebben wie de meest risicovolle personen zijn, als het gaat om cyberaanvallen. “Criminelen blijven specifieke mensen binnen organisaties aanvallen, waaronder veel mensen die van oudsher niet als waarschijnlijke slachtoffers worden beschouwd. Onze informatie hierover biedt essentieel inzicht in wie de VAP’s van een organisatie zijn en hoe ze worden aangevallen”, zegt Ryan Kalember, Executive Vice President Cybersecurity Strategy van Proofpoint.

Deze nieuwste integratie met Okta borduurt voort op de bestaande integratie met Proofpoint Threat Response Auto-Pull (TRAP). Deze stelt security-teams in staat om reacties te coördineren die gebruikers beschermen nadat ze op phishing-links gebben geklikt.

“Ons Okta-partnerschap levert uitzonderlijke waarde voor onze klanten en kanaalpartners”, stelt Kalember. “We breiden het verder uit om organisaties te helpen de bescherming te verbeteren voor werknemers waarop de meest gevaarlijke en gerichte phishing-, malware- en oplichter-aanvallen gemunt zijn.”