T-Systems stelt cybersecurity team op in Nederland

IT-bedrijf T-Systems heeft een cybersecurity team voor de Nederlandse markt samengesteld. Het team biedt ondersteuning bij ‘strategische vraagstukken en bij de implementatie van oplossingen’.

Volgens T-Systems krijgt de markt steeds meer behoefte krijgt aan specifieke veiligheidsexperts, zo kondigt het bedrijf donderdag aan. Het Nederlandse security-team staat onder leiding van Vikash Ramnewash, Director Connectivity & Security Services.

Cybersecurity staat steeds meer op zichzelf, constateert Ramnewash. “Alles is met elkaar verbonden en alles wordt in toenemende mate ‘smart’ en daarmee complexer om te beveiligen. Dat vraagt om adequate security-oplossingen. Voor Nederland gaat ons team zich richten op securityvraagstukken rondom Operational Technology (OT), IoT, cloud en reguliere IT-diensten.”

Het cybersecurity team vormt het eerste aanspreekpunt in Nederland voor beveiligingsvraagstukken. Daarbij kan het team profiteren van de kennis en inzichten die Deutsche Telekom en T-Systems internationaal hebben opgedaan. “Omdat wij zelf ook infrastructuren beheren, kunnen we precies zien hoe, wanneer en waardoor we worden aangevallen. We hebben de ervaring van binnenuit en met deze kennis kunnen wij andere bedrijven verder helpen op gebied van cyber security”, besluit Ramnewash.