Sharp ontvangt ISO 27001-certificaat voor databeveiliging

Technologiebedrijf Sharp heeft het ISO 27001-certificaat behaald voor processen rondom databeveiliging. ISO 27001 betekent dat Sharp voldoet aan de hoogste norm op het gebied van databeveiliging.

Een ISO 27001-certificering wordt namelijk afgegeven als een organisatie maatregelen, processen en procedures hanteert, die aantonen dat het bedrijf serieus met informatiebeveiliging omgaat.

Sharp heeft hiervoor ‘een robuust informatiebeveiligingsmanagementproces’ geïmplementeerd dat van toepassing is op alle fysieke en elektronische data waar Sharp verantwoordelijk voor is. Het betreft onder meer gevoelige data van klanten en werknemers en andere bedrijfsgevoelige informatie.

“We streven ernaar de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van onze gebruikersdata zeker te stellen en we willen kunnen garanderen dat het Sharp-platform geschikt is voor het delen van, en werken met gevoelige informatie, zegt Edmar Perdon, Director Service & Operations bij Sharp. De beveiliging van data op onze multifunctionele printers was al gecertificeerd. Nu hebben we ook als organisatie een ISO 27001-certificering – voor ons een logische volgende stap.”

Om ervoor te zorgen dat de ISO 27001-certificeringsnorm van kracht blijft, zal Sharp het managementsysteem voor informatiebeveiliging continu blijven ontwikkelen.