Microsoft verlengt ondersteuning Windows 7 voor bepaalde klanten

Met nog een paar maanden te gaan voordat de ondersteuning voor Windows 7 stopt, heeft Microsoft voor een aantal zakelijke gebruikers een verlenging van de support aangekondigd.

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met het leveren van updates voor Windows 7-gebruikers. Daarmee wordt het gebruik van het besturingssysteem na die datum onveilig. Maar Microsoft maakt een uitzondering voor bepaalde organisaties met een actieve licentie van Windows 10 Enterprise E5 of Microsoft 365 E5 (Security) krijgen nog een jaar lang gratis beveiligingsupdates. Op die manier wil Microsoft die organisaties meer tijd geven om over te stappen op Windows 10.

Om in aanmerking te komen voor een jaartje extra support moeten organisaties een Enterprise Agreement (EA) hebben (vaak bij organisaties met 500+ medewerkers). Ook organisaties met Enterprise Agreement Subscription (EAS) die daarbij een actieve licentie hebben voor E5, komen in aanmerking voor een jaar extra Windows 7-support.

Organisaties die daar buiten vallen, kunnen overigens ook extra tijd winnen door zogeheten Extended Security Updates (ESU) te kopen. Dat kost ongeveer 200 dollar per jaar, aldus The Register.