Kaspersky verbetert beveiliging virtuele omgeving

Kaspersky lanceert een nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light agent. Deze nieuwe software biedt beveiliging tot maar liefst 100.000 virtuele servers in een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en cloudomgeving.

Virtuele Windows-servers bieden met de Virtualization Light agent dezelfde geavanceerde beveiligingsfuncties als in Kaspersky Endpoint Security for Business zoals exploit-preventie en gedragsdetectie.

Maar een belangrijke verbetering van Virtualization Light agent is wel dat het gebruik ervan in een virtuele omgeving niet ten koste gaat van prestaties, beheergemak en inzicht in de virtuele infrastructuur, aldus Kaspersky. “Tot voor kort zorgde de implementatie van een beveiligingsoplossing in een virtuele beheeromgeving vaak voor overbelasting van het netwerk en veel aanvullend handmatig werk. In deze nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light Agent worden virtuele servers volledig geautomatiseerd geselecteerd en voorzien van benodigde beveiliging. Dat kost minder tijd en de kans op fouten wordt drastisch gereduceerd. Verder is rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC; Role-based access control) toegevoegd aan de nieuwe software. Dat is van groot belang voor grote organisaties waarin diverse functionarissen verschillende rollen en taken toebedeeld krijgen.”

Kaspersky Security for Virtualization Light agent is onderdeel van Kaspersky Hybrid Cloud Security.