Box voegt beveiliging toe aan data in de cloud

Cloudopslagdienst Box heeft een eigen oplossing ontwikkeld om de data in de cloud beter te beveiligen.

De dienst, Box Shield, voorkomt niet alleen datalekken, maar stelt klanten ook in staat afwijkend en potentieel schadelijk gedrag van interne en externe bedreigingen te detecteren.

Box Shield maakt daarbij gebruik van machine learning en identificeert en waarschuwt beheerders voor mogelijke bedreigingen. Met Box Shield ontvangen bedrijven intelligente alerts en krijgen ze inzicht in hun contentbeveiliging dankzij de nieuwe, geïntegreerde functies van Box.

“Box Shield is een enorme vooruitgang die het eenvoudiger dan ooit maakt om waardevolle content te beveiligen en datalekken te voorkomen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en zonder dat het voor mensen moeilijk wordt om hun werk te doen”, stelt Jeetu Patel, Chief Product Officer van Box.

Integratie

De waarschuwingen van Box Shield kunnen worden geïntegreerd met SIEM-oplossingen van partners als Splunk, Sumo Logic, AT&T Cybersecurity en IBM, en met CASB-oplossingen van Symantec, McAfee, Palo Alto Networks en Netskope. 

Box Shield is nu beschikbaar als ‘private bèta’-versie en zal in het najaar van 2019 algemeen beschikbaar zijn.