Yubico brengt nieuwe YubiKey uit met dual-connector

Yubico, fabrikant van de gelijknamige hardware authenticatietokens, heeft dinsdag een nieuwe YubiKey uitgebracht die speciaal is uitgerust met aansluitingen voor zowel Windows-computer, Android-telefoons als Apple-hardware.

De YubiKey 5Ci werkt met MacOS- en Windows-laptops en met iOS- en Android-smartphones die een USB-C of Lightning-aansluiting hebben.

De YubiKey 5Ci is volgens de fabrikant de perfecte oplossing voor bedrijven en consumenten die op zoek zijn naar een sterke hardware authenticatie die geschikt is voor zowel iOS, Android, MacOS en Windows.

De YubiKey kan gebruikt worden in combinatie met de bekendste wachtwoordmanagers zoals 1Password, Bitwarden, Dashlane, Idaptive, LastPass. Bovendien werkt Yubico met een groot aantal partners samen voor de ondersteuning van iOS-applicaties en browsers, waaronder Dropbox, Keeper Security, Brave browser en SecMaker.