Juniper Networks breidt Connected Security-aanbod uit

Juniper Networks heeft het Connected Security-portfolio uitgebreid met twee nieuwe functies. Juniper Connected Security beschermt gebruikers, applicaties en infrastructuren door beveiligingsinformatie te verspreiden naar alle verbindingspunten binnen het netwerk, zodat passende beveiligingsmaatregelen kunnen worden genomen.

De eerste nieuwe oplossing die aan Connected Security wordt toegevoegd, combineert de Contrail Enterprise Multicloud en cSRX-firewall. De cSRX voegt punten binnen het netwerk toe voor het afdwingen van beveiligingsregels waar die nog niet eerder beschikbaar waren. Bovendien biedt het zeer uitgebreide netwerkbeveiliging voor Docker-containers. Contrail maakt deze toevoeging van de beveiligingspunten daarbij inzichtelijk voor de ontwikkelaars van applicaties. De cSRX verbetert daarnaast het overzicht op het netwerk, zodat organisaties sneller op bedreigingen kunnen reageren.

De tweede uitbreiding van het Connected Security-aanbod betreft een nieuwe oplossing die de security intelligence (SecIntel) van Juniper Networks integreert met de routers uit de MX-serie. Dit maakt het mogelijk om de netwerkbeveiliging uit te breiden naar de routing-infrastructuur.

“Met de uitbreiding van security intelligence naar de routers uit de MX-serie ontstaat een nieuwe laag van netwerkbeveiliging”, stelt Juniper. “Deze laag blokkeert command & control (C&C)-verkeer dat is gedetecteerd door Juniper Sky ATP en Juniper Threat Labs. Ook past de functie op maat ontwikkelde blacklists toe op het niveau van de netwerkhardware.”