IT-beveiliger McAfee lijft NanoSec in

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf McAfee heeft NanoSec overgenomen. NanoSec is gespecialiseerd in het beveiligen van applicaties in multicloud omgevingen.

Met de overname van NanoSec maakt McAfee de beveiliging van containers in de cloud sterker. De overname zal voornamelijk gevolgen hebben voor de producten McAfee MVISION Cloud en MVISION Server Protection. Dankzij de overname kunnen klanten die de genoemde McAfee producten gebruiken sneller applicaties in de cloud kunnen uitrollen, zonder daarbij concessies te doen op het gebied van beveiliging, toezicht en het voldoen aan wet- en regelgeving, aldus het beveiligingsbedrijf.

Daarmee wil McAfee inspelen op een trend die Gartner onlangs aankondigde. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau zullen grote wereldwijde ondernemingen in 2022 meer dan driekwart van hun productie-applicaties in containers hebben draaien. Op dit moment zou dat ongeveer 30% zijn.

Volgens Rajiv Gupta, senior vice president en general manager van de Cloud Security businessunit bij McAfee, zullen organisaties hierdoor worden geholpen om veilig naar de cloud over te stappen. “Het team van NanoSec voegt een enorme hoeveelheid ervaring toe aan McAfee. Samen proberen we ervoor te zorgen dat organisaties alle voordelen uit het gebruik van de cloud kunnen halen.”

NanoSec heeft twee kantoren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië, daarnaast heeft het bedrijf ook nog een kantoor in India.