Hackers proberen in te breken bij gemeente Den Haag

Honderd ethische hackers gaan op 30 september proberen in te breken op de digitale systemen van de gemeente Den Haag en op de systemen van een aantal geselecteerde leveranciers.

Honderd professionele hackers en studenten proberen kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen. De gemeente Den Haag houdt dan voor het derde jaar op rij samen met het Haagse cybersecurity-bedrijf Cybersprint de hackwedstrijd Hâck The Hague.

Op de vooravond van dé internationale cybersecurity conferentie in Den Haag, de One Conference, zet gemeente Den Haag de toon door haar eigen digitale veiligheid op de proef te stellen.

Ook vorig jaar testten 45 professionele hackers de digitale systemen van gemeente Den Haag. Dit resulteerde in 64 gevonden kwetsbaarheden waarvan één zo ernstig dat dit systeem per direct is uitgezet. Gemeente Den Haag is direct aan de slag gegaan met het oplossen van de gevonden kwetsbaarheden en heeft in de afgelopen periode het merendeel opgelost, aldus het persbericht.

Professionele hackers, studenten en geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor ‘Hâck The Hague 2019’.