Barracuda introduceert cloudbeveiliging voor Microsoft Azure

IT-beveiligingsbedrijf Barracuda heeft zijn beveiligingsdienst voor de public cloud, Cloud Security Guardian, nu ook geschikt gemaakt voor Microsoft Azure.

De Software-as-a-Service oplossing van Barracuda geeft controle over de beveiligingsinstellingen en zorgt ervoor dat organisaties voldoen aan de wet- en regelgeving. Bovendien wordt het juist configureren of herstellen van beveiligingsinstellingen geautomatiseerd.

“Cloud Security Guardian for Microsoft Azure brengt de vereisten van twee verschillende werelden bij elkaar: die van de CISO of security-expert en die van de cloud developer. Zo kunnen organisaties snel nieuwe cloudproducten en taken ontwikkelen en uitrollen op Microsoft Azure, waarbij ze er zeker van kunnen zijn dat hun infrastructuur veilig is”, zegt Alain Luxembourg, regional director Benelux voor Barracuda.

Cloud Security Guardian maakt gebruik van Microsofts Security Graph API om securityscores en meldingen te genereren. Barracuda’s eigen threat intelligence-bibliotheek helpt bij het identificeren en voorkomen van policyovertredingen die beveiligingsrisico’s kunnen opleveren. Cloud Security Guardian kan ook geïntegreerd worden met Microsofts Azure Firewall.

Configuratie

De oplossing is noodzakelijk volgens Barracuda omdat uit eerder onderzoek van Gartner is gebleken dat ruim driekwart van de beveiligingsincidenten is veroorzaakt door fouten in de configuratie door de klant, verkeerd ingestelde logingegevens of diefstal door eigen medewerkers en niet door kwetsbaarheden bij de cloudprovider.

Cloud Security Guardian wordt geleverd met standaard beleidsregels (security policies) die zijn gebaseerd op de CIS Benchmarks en is tevens gecertificeerd door CIS. Daarnaast ondersteunt Cloud Security Guardian andere security compliance raamwerken, waaronder PCI DSS en HIPAA.

Barracuda Cloud Security Guardian is beschikbaar als SaaS-oplossing in de Microsoft Azure Marketplace.

Meer informatie over Barracuda Cloud Security Guardian for Microsoft Azure is te vinden op de site van Barracuda.