Lantech gaat samenwerking aan met security-bedrijf Proofpoint

IT-leverancier Lantech gaat samenwerken met het toonaangevende cybersecuritybedrijf Proofpoint.

In een gezamenlijke verklaring stellen Lantech en Proofpoint dat de samenwerking de gezamenlijke positie op het gebied van e-mailbeveiliging en security awareness binnen het MKB- en enterprise-segment versterkt.

De samenwerking moet onder meer betere bescherming bieden tegen Business E-mail Comprises (BECs) en gehackte Office365-accounts. “Nu veel organisaties migreren naar een e-maildienst in de cloud, zien wij dat het aantal succesvolle aanvallen, waarbij e-mail als startpunt wordt gebruikt, flink stijgt. Dankzij de technologie van Proofpoint kunnen we MKB en enterprise-organisaties niet alleen beter beschermen, maar ook hun security awareness verbeteren”, aldus Sebastiaan Kors, directeur bij Lantech.

Proofpoint biedt namelijk security awareness oplossingen om het risico op menselijke fouten te verkleinen. Organisaties kunnen hiermee heel gerichte aanvallen detecteren, blokkeren en snel reageren op verdachte gedragingen. Deze technologie vormt voortaan standaard deel uit van de E-mail Protection-dienst van Lantech.