Bitdefender breidt endpoint-beveiliging uit met analysetool

Bitdefender, de Roemeense leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft zijn oplossing voor endpoint-beveiliging GravityZone uitgebreid met mogelijkheden voor het analyseren van beveiligingsrisico’s.

De nieuwe mogelijkheden in GravityZone voor het analyseren van beveiligingsrisico’s op endpoints, ook wel Endpoint Risk Analytics genoemd, stelt IT-beveiligers in staat om de beveiliging op te voeren en endpoints beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Met de vernieuwde Gravityzone wordt apparatuur proactief beschermd tegen cyberdreigingen door de voortdurende detectie, prioritering en eliminatie van risico’s uit verkeerd geconfigureerde endpoint software. Dit gebeurt door het elimineren van een van de belangrijkste oorzaken van malware-infecties en datalekken: configuratiefouten.

“De complexiteit en diversiteit van moderne heterogene endpoint-omgevingen resulteert maar al te vaak in fouten in configuraties. Deze fouten kunnen de dienstverlening verstoren en kwetsbaarheden blootleggen die uiteindelijk leiden tot beveiligingsincidenten”, zegt Dave Gruber, senior analist Endpoint Security bij de Enterprise Strategy Group.

Maar de analysetool heeft nog een voordeel. Het bespaart IT-beveiligers veel tijd. “IT’ers worden dagelijks bedolven door monotone en reactieve taken zoals het beheer van kwetsbaarheden, het doen van onderzoek naar de ernst van beveiligingsincidenten en patching. Door Endpoint Risk Analytics toe te voegen aan Gravityzone, krijgen ze meer tijd voor taken met een strategischer karakter, zoals het in kaart brengen van risico’s en deze proactief tegengaan”, aldus Bitdefender.