Security-bedrijf BitSensor gaat verder met andere eigenaar

Het Eindhovense bedrijf BitSensor dat onlangs failliet werd verklaard, wordt overgenomen door de Nederlandse cybersecurity-onderneming ON2IT.

BitSensor ontwikkelt sinds 2015 technologie om met behulp van big data-analyses en kunstmatige intelligentie cyberaanvallen te kunnen herkennen en binnen 50 milliseconden automatisch tegen te gaan. De software van BitSensor kijkt mee met het dataverkeer naar applicaties, hoe daarop wordt gereageerd en wat naar buiten gaat.

Desondanks slaagde het bedrijf er niet in om voldoende investeringen te krijgen en moest er uitstel van betaling worden aangevraagd, dat uiteindelijk werd omgezet in een faillissement. ON2IT vond het echter doodzonde om niet verder te bouwen op de in Nederland ontwikkelde technologie en ging het gesprek met de curator aan. Samen zijn ze tot overeenstemming gekomen over een overname.

ON2IT zal verder investeren in het team van BitSensor en de ontwikkeling van de technologie, om deze als onderdeel van het beveiligingsportfolio van ON2IT op de internationale markt aan te bieden, zo is nu afgesproken.