Uitgaven aan public-cloudbeveiliging zitten stevig in de lift

De belangstelling voor beveiligingsoplossingen voor de public cloud en voor ‘X-as-a-service’-diensten groeit. Bijna 18% van de uitgaven aan cybersecurity is gerelateerd aan dit soort oplossingen.

Daarmee is het aandeel van beveiligingsoplossingen voor clouddiensten het afgelopen jaar verder toegenomen. In het eerste kwartaal van 2019 bedroeg het aandeel van dit segment 17,6% van de totale uitgaven aan cyberbeveiliging. In dezelfde periode in 2018 was dit nog 13,8%. Dat heeft onderzoeksbureau Canalys berekend (zie onderstaande grafiek).

Het meeste geld in de cybersecurity-markt gaat nog altijd naar traditionele hardware en software implementaties (75%), stellen de onderzoekers. Maar de groei van beveiliging middels hardware of software is aan het afvlakken en groeit nog maar 8% op jaarbasis, ten opzichte van de groei van 46% van de public-clouddiensten.

Volgens de onderzoekers onderstrepen deze bevindingen de transitie die organisaties ondergaan naar het steeds meer beschermen van data en workloads in de public cloud.