IP4Sure breidt diensten uit met cyberbeveiliging

De Eindhovense IT-dienstverlener IP4Sure gaat ook diensten op het gebied van cyberbeveiliging aanbieden. Daartoe heeft het bedrijf een zogenaamd cyberlab geopend.

De dienstverlening van cyberlab richt zich op online én offline onderzoek naar actuele bedreigingen, identificatie van de identiteit van de persoon of organisatie achter een bedreiging, fraude, oplichting of afpersing. Daarnaast helpt het cyberlab van IP4Sure met het dichten van lekken, beperken van schade na een aanval, veilig online krijgen van systemen, bestrijden van identiteitsfraude en crises en het verzamelen van bewijsmateriaal.

Maar dat is niet het enige. IP4Sure wil af en toe ook consumenten helpen die het slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit. Twan Wouters, mede-oprichter en directeur cyberlab: “Als cybersecurityspecialisten willen wij graag een positieve bijdrage leveren aan een veilige digitale samenleving. Daarom maken wij een gedeelte van onze tijd en kennis vrij om particulieren in ‘digitale nood’ te helpen. Particulieren hebben immers meestal niet de financiële middelen die bedrijven en organisaties wel hebben, terwijl ze wel getroffen kunnen worden door dezelfde dreigingen.”