Norton 360 verkrijgbaar in de Windows 10 Store

Norton 360 van Symantec is het eerste betaalde beveiligingsprogramma dat wordt aangeboden in de Windows 10 Store van Microsoft.

Norton 360 Deluxe wordt door Microsoft opgenomen in de digitale winkel voor Windows 10-gebruikers. Het bevat onder meer beveiliging voor maximaal vijf apparaten tegen online dreigingen. Maar ook is het pakket voorzien van een firewall, een wachtwoordmanager, een veilige VPN-client, ouderlijk toezicht, PC Safecam, cloud backup (50GB) en darkweb monitoring.

Het pakket is volgens Symantec de eerste betaalde beveiligingssoftware in de Microsoft Store. Wel is er al gratis antivirussoftware van onder meer Avast te downloaden.

Vooralsnog lijkt Norton 360 Deluxe vooral handig voor gebruikers met een Windows 10S-systeem omdat zij alleen apps uit de app store van Microsoft kunnen downloaden. Zij kunnen nu dus ook kiezen voor een beveiligingsprogramma van een andere partij dan Microsoft.

Norton 360 Deluxe wordt aangeboden op basis van een maandelijks abonnement waarvoor net geen 10 dollar (per maand) afgerekend moet worden.