Pinewood gereed voor beveiliging industriële omgeving

Informatiebeveiligingsbedrijf Pinewood heeft zijn standaard SIEM-software zo aangepast dat deze nu ook de geaggregeerde informatie van een SCADA-omgeving kan verzamelen, verwerken en scannen op afwijkend verkeer.

SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition)-systemen vormen de kern van vrijwel alle industriële omgevingen. Ze worden ook veel ingezet in vitale infrastructuren, zoals sluizen en bruggen.

Pinewood heeft zijn SIEM-software nu aangepast zodat incidenten en veranderingen in het netwerk direct aan de klant worden gerapporteerd. “Door de integratie van SCADA in ons SOC (Security Operations Center) kunnen overheden, waterschappen en industriële bedrijven hun beveiligingsniveau verhogen”, aldus Hans Doornbosch, oprichter en directeur van Pinewood.