Sophos neemt Detection & Response-specialist Rook Security over

Securitysoftware-leverancier Sophos heeft Rook Security overgenomen. Rook Security is gespecialiseerd in Managed Detection and Response-diensten.

Veel bedrijven bezitten onvoldoende kennis om de IT-beveiliging helemaal up-to-date te houden en snel te reageren op incidenten. Zij kunnen die taken uitbesteden bij een Managed Detection and Response (MDR)-dienstverlener.

“Het Amerikaanse Rook Security bezit excellente tools en kennis voor MDR-diensten, maar het hart van alles is wel de menselijke expertise”, schrijft Joe Levy, CTO van Sophos, in de aankondiging van de acquisitie. Het team van Rook Security speurt 24/7 naar cyberbedreigingen en incidenten voor kleinere en grote zakelijke klanten.

Dankzij de overname kan Sophos de MDR-diensten van Rook Security combineren met het eigen Intercept X Endpoint Detection & Response (EDR)-product en met het platform van het eerder overgenomen DarkBytes, aldus Levy. De ongeveer 47.000 channelpartners die Sophos wereldwijd heeft, kunnen dus binnenkort voorzien worden van deze nieuwe MDR-diensten.