Overname in markt voor security-awareness

Het van oorsprong Amerikaanse KnowBe4, aanbieder van security awareness-trainingen, heeft het heeft het Noorse technologiebedrijf CLTRe (spreek uit: culture) overgenomen.

CLTRe levert software waarmee bedrijven hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken op het gebied van dataveiligheid en cybercrimerisico’s. Dit gebeurt met een zogeheten ‘security culture assessment’.

De overname is voor beide partijen gunstig, zo wordt gesteld. Klanten van KnowBe4 krijgen toegang tot het wetenschappelijk onderbouwde assesment-platform van CLTRe en kunnen hiermee in kaart brengen hoe hun beveiligingscultuur door de tijd verbetert.

Andersom profiteert CLTRe van de overname omdat hun klanten nu toegang krijgen tot het platform van KnowBe4 voor phishing-simulatie en security awareness-training. De technologie van CLTRe zal later dit jaar beschikbaar komen voor alle KnowBe4-klanten.

“Met behulp van onze technologie zijn KnowBe4-klanten in staat om hun beveiligingscultuur door te meten, te benchmarken ten opzichte van andere bedrijven in hun sector, en inzicht te krijgen welke onderdelen aandacht behoeven. Bedrijven leren zo slimmere beveiligingsbeslissingen te nemen”, verklaart Kai Roer, CEO van CLTRe.