Barracuda: Office 365 biedt enorme kansen voor channelpartners

Bedrijven die werken met Office 365 bieden veel mogelijkheden en kansen voor distributeurs en resellers om producten te verkopen. Dat zei BJ Jenkins, CEO van Barracuda Networks, deze week tijdens een grote partnerbijeenkomst in Spanje.

De titel van het partnerevenement dit jaar was Discover19. De naam verwijst volgens Jenkins naar partners die tijdens het evenement meer over het bedrijf en de oplossingen hebben kunnen ontdekken. “Dus leer, groei en breidt je verkopen uit.” Dat geldt overigens ook voor andersom voor Barracuda naar de partners toe.

De migratie van e-mail naar de cloud van Microsoft, biedt enorme mogelijkheden. “Er liggen heel veel kansen en mogelijkheden voor partners van Barracuda om de verkopen te verhogen”, zegt de CEO van Barracuda.

De kansen liggen onder meer bij alle bedrijven die werken met Office 365. Slechts een klein deel van de bedrijven die werken met Office 365, zorgt voor een degelijke back-up van zakelijke mails en data. In Office 365 ontbreekt een goede back-up-functie. Daarom kunnen partners eenvoudig de back-up service van Barracuda op tafel leggen. En dat is goed te combineren met bijvoorbeeld de Sentinel e-mailbeveiliging.

“Iedereen gebruikt e-mail en het voordeel van e-mailbeveiliging en back-up is dat het geen maandenlange implementaties kent. Dus als je als partner kunt demonstreren hoe eenvoudig het is om een aanval per e-mail uit te voeren, is de verkoop een stuk eenvoudiger”, zegt Jenkins. Overigens is Barracuda ongeveer een half jaar gelden zelf ook overgestapt op Office 365.

Cloud Security Guardian

Tijdens het evenement heeft de netwerkbeveiliger overigens ook aangekondigd dat de nieuwe dienst Cloud Security Guardian vanaf nu wereldwijd beschikbaar is. Cloud Security Guardian is een beveiligingsoplossing voor softwareontwikkelaars die applicaties ontwikkelen in of data verplaatsen naar de public cloudomgevingen van AWS en Microsoft Azure.