Aleid Wolfsen krijgt functie bij Europese AVG-waakhond

Aleid Wolfsen, de voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens, krijgt een extra rol te vervullen. Hij wordt vice-voorzitter bij de European Data Protection Board (EDPB), de Europese organisatie die toeziet op de eenduidige interpretatie en toepassing van de AVG.

Wolfsen maakte als voorzitter van de Nederlandse privacytoezichthouder al deel uit van het Europese EDPB-bestuur. Nu is hij gekozen om voor de duur van vijf jaar vice-voorzitter te zijn, een rol die hij naast zijn huidige werkzaamheden zal invullen.

“Met de invoering van de AVG is samenwerking tussen de Europese toezichthouders nog belangrijker geworden, gelijke regels vragen ook om consistent toezicht”, aldus Aleid Wolfsen.
De EDPB staat sinds 2018 onder leiding van Andrea Jelinek, de voorzitter van de Oostenrijkse AP.