MobileIron ziet mobiele device als alternatief voor wachtwoord

Digitaal beveiligingsbedrijf MobileIron gaat mobiele apparaten gebruiken voor authenticatie op bedrijfsnetwerken. Het nieuwe ‘zero trust-platform’ maakt wachtwoorden overbodig. 

MobileIron laat weten dat het nieuwe platform mogelijkheden biedt voor uitgebreide beveiligingsregels zodat bedrijven data op mobiele apparaten en binnen het bedrijfsnetwerk kunnen beschermen. Om een zero-trustomgeving te realiseren wordt veel informatie met elkaar vergeleken, zoals die over gebruikers, apparaten, apps, netwerken en cyberbedreigingen.

Het platform gebruikt mobiele apparaten als identiteitsbewijs en ruilt dus wachtwoorden in voor een eenvoudiger manier voor authenticatie. De technologie werkt op basis van het unified endpoint management (UEM)-platform van MobileIron en MobileIron Access. MobileIron werkt al met deze zogeheten ‘zero sign-on’ sinds 2017 met Access. Die oplossing bood toegang tot clouddiensten vanaf beheerde mobiele apparaten. Met het nieuwe platform wordt dit ook mogelijk vanaf onbeheerde mobiele apparaten.

MobileIron stelt de zero sign-on-mogelijkheden voor onbeheerde apparaten beschikbaar vanaf juni 2019 aan gebruikers van mobiele apparaten met iOS. De functionaliteit zal later dit jaar beschikbaar zijn voor Android-gebruikers.