Fujitsu lanceert eigen managed endpoint security service

Technologiefabrikant Fujitsu heeft een dienst geïntroduceerd voor Uniforme Endpoint Security (UES). De dienst wordt door Fujitsu geleverd als managed service en moet digitale bedreigingen vroegtijdig ontdekken door complete zichtbaarheid te geven en apparaten beter te beveiligen.

Fujitsu’s Endpoint Security voorspelt en ontdekt bedreigingen waaraan devices in het hele bedrijf worden blootgesteld. De dienst combineert Endpoint Protection (EPP), Next Generation Antivirus (NGAV) en Endpoint Detection and Response (EDR) mogelijkheden in één oplossing. Dit zou vooral van pas komen bij bedrijven die op meerdere locaties actief zijn, omdat die een groter risico lopen als het gaat om cyberveiligheid. Door het gebruik van verschillende besturingssystemen en devices zijn veiligheidsbedreigingen aan de rand van een netwerk voor veel ondernemers een uitdaging.

De managed service voor Uniforme Eindpuntbeveiliging (UES) van Fujitsu is per direct beschikbaar voor klanten in Europa, rechtstreeks via Fujitsu. De prijzen variëren afhankelijk van land en configuratie.