Uniserver lanceert back-updienst voor Office 365

Clouddistributeur Uniserver introduceert voor zijn klanten een self-service back-upoplossing van Veeam voor Office 365.

Back-IT 365 heet de dienst die bedoeld is om alle data van Office 365-applicaties in de cloud voor langere tijd op te slaan. De dienst is gebouwd op basis van Veeam Back-up for Office 365.

“Ik hoor regelmatig de misvatting dat veel eindgebruikers denken dat Office 365 voorziet in back-up- en herstelmogelijkheden. Dat is niet zo, want back-ups zijn geen standaard onderdeel van het pakket”, zegt Twan Sinnige, product manager voor Back-IT 365 bij Uniserver. “Office 365 staat dan wel in de cloud, maar het standaardpakket bevat relatief primitieve functies om bestanden te herstellen. Als een item permanent verwijderd wordt, dan is het na 30 dagen ook echt weg.”

Met Back-IT 365 wordt er dagelijks een back-up gemaakt van de data en die is te allen tijde toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers. “Zo bieden wij partners een eenvoudig te integreren en beheren back-up-oplossing voor de lange termijn”, aldus Sinnige.

Veeam als basis

Uniserver heeft het multi-tenant self-service portaal gebouwd bovenop Veeam Back-up for Office 365. De portal stelt IT-partners in staat om eenvoudig meerdere back-ups te beheren voor alle eindgebruikers. Back-IT 365 wordt gehost op het Uniserver-platform in het Equinix datacenter in Amsterdam.

Bewaartermijn

Met Back-IT 365 is het nu al mogelijk de data tot 7 jaar te bewaren en daarmee aan compliancy-wetgeving te voldoen. De huidige maximale bewaartermijn van 7 jaar wordt op korte termijn gelijkgetrokken met de onderliggende dienst van Veeam, waardoor het mogelijk wordt de data tot 25 jaar te bewaren. De termijn van 25 jaar is met name voor gebruikers in de zorgsector belangrijk om te voldoen aan compliancy-eisen.