Firefox Send laat gebruikers grote bestanden versturen

Mozilla is de concurrentie aangegaan met Dropbox, WeTransfer en consorten. Gebruikers kunnen nu ook met Firefox via end-to-end versleuteling grote bestanden versturen. Mozilla gebruikt het Google Cloud platform voor deze dienst.

Bestanden tot 2,5 GB kunnen gratis met meerdere personen worden gedeeld. De enige voorwaarde is dat gebruikers een Firefox-account hebben.

De bestanden die gebruikers uploaden worden versleuteld naar Mozilla gestuurd die daar zelf geen toegang toe heeft. De link die daarbij wordt verstuurd, blijft maximaal 7 dagen actief. De bestanden worden daarom maximaal 7 dagen bewaard. Ook kunnen gebruikers zelf aangeven als bestanden eerder verwijderd moeten worden.

Mozilla houdt gedurende 90 dagen een log-bestand bij welke IP-adressen bestanden uploaden en downloaden.