Regelmatig vernieuwen Windows 10-wachtwoord hoeft niet meer

Met de software-update die vanaf mei onder Windows 10-gebruikers wordt verspreid, worden organisaties niet meer aangemoedigd om gebruikers regelmatig een nieuw wachtwoord te laten verzinnen. Hiermee wil Microsoft organisaties aanmoedigen om meer eigentijdse en effectieve beveiligingsmaatregelen te implementeren, zoals tweefactor-authenticatie.

De update voor Windows 10 versie 1903 en Windows Server versie 1903 stopt met het periodiek wijzigen van wachtwoorden, schrijft de Britse site IT Pro.

Het idee achter deze wijziging is dat als gebruikers gedwongen worden om regelmatig een nieuw wachtwoord aan te maken, de kans groter is dat ze het wachtwoord ergens opschrijven. En dat vergroot weer het risico dat het wachtwoord in verkeerde handen komt, aldus Microsoft.