Panda Security promoot eigen software bij ASUS-gebruikers

Panda Security schrijft dat malware-aanvallen zoals de aanval die onlangs bij ASUS Live Update naar buiten is gekomen, te ontdekken zijn met Panda Dome.

Onbekenden slaagden erin om de ASUS Live Update servers te infecteren met malware zodat ongemerkt er ShadowHammer malware op ASUS-pc’s geïnstalleerd kon worden. Dit wordt ook wel de ‘supply chain-aanval’ genoemd. De geïnfecteerde update zou naar schatting een miljoen pc’s hebben getroffen, hoewel de eigenlijk impact van de aanval veel kleinschaliger was, zo concludeerde F-Secure onlangs.

Panda grijpt deze gelegenheid echter aan om zijn beveiligingspakket Panda Dome te promoten. Het ontdekken van malware die op deze manier een systeem binnentreedt, is moeilijk te detecteren. De tool van Panda zou de eventuele aanwezigheid van ShadowHammer kunnen signaleren.