Fortinet gaat meer aan training en voorlichting doen

Fortinet, leverancier van cybersecurity-producten, breidt zijn initiatieven voor security voorlichting en -training uit. Zo wil het bedrijf bijdragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingsprofessionals.

“Het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide beveiligingsprofessionals resulteert in onderbezette en overwerkte beveiligingsteams. Daarmee zijn cybercriminelen in het voordeel”, zegt Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet.
Daarom breidt Fortinet het aantal trainingen uit. Het gaat om cloudcertificeringen door het Fortinet Network Security Expert (NSE) Institute en gratis security awareness-trainingen.

Het Fortinet NSE Institute is door Fortinet opgericht om cursisten te wapenen met een basiskennis van het bedreigingslandschap en de basisvaardigheden op het gebied van cybersecurity. Fortinet heeft bijna 200.000 NSE-certificeringen uitgereikt.

Het bedrijf heeft onlangs cybersecurity awareness-trainingen NSE 1 en 2 ontwikkeld, deze zijn gratis en voor iedereen beschikbaar. “We willen een oplossing bieden voor het tekort aan beveiligingstalent die veel verder gaat dan productspecifieke training. Op deze manier willen we tegenwicht bieden tegen het groeiende aantal wereldwijde cyberbedreigingen”, stelt Fortinet CEO Xie.