Kaspersky introduceert vernieuwde Password Manager

Kaspersky Lab heeft een nieuwe Password Manager geïntroduceerd. De software gaat nu veel verder dan alleen het opslaan van wachtwoorden. Ook belangrijke identiteitsbewijzen kunnen ermee worden opgeslagen en wachtwoorden worden gecontroleerd in gelekte openbare databases.

De Kaspersky Password Manager gaat verder dan veel bestaande wachtwoordmanagers. Zo is het nu ook mogelijk om identiteitsbewijzen zoals rijbewijs en paspoort of bankpassen en verzekeringspapieren te uploaden als JPG of andere formaten. Het toewijzen van de juiste categorie aan het geüploade bestand zorgt voor snelle en eenvoudige toegang tot persoonlijke documentenm denkt Kaspersky.

Verder beveiligt de software niet alleen wachtwoorden, het herkent ook zwakke wachtwoorden en genereert krachtige alternatieven met de wachtwoordengenerator dat persoonlijke gebruikersdata in een gecodeerde digitale privékluis opslaat. Zodra alles is gesynchroniseerd, zijn de data altijd bij de hand en klaar voor gebruik.

Kaspersky Password Manager is geschikt voor meerdere platforms: Microsoft Windows, macOS, Android, iOS en een webversie. Er is een gratis premium-versie van Kaspersky Password Manager. Het aantal te bewaren documenten is in deze gratis versie beperkt tot 15 records. Deze versie heeft ook al alle nieuwe functies. De betaalde variant kost 12,99 euro voor 1 gebruiker gedurende 1 jaar.