‘Wereldwijde uitgaven aan cybersecurity flink gestegen’

De wereldwijde uitgaven aan cybersecurity-technologie zijn in 2018 naar schatting met 9,1% gestegen ten opzichte van 2017. De uitgaven zouden volgens een berekening van analistenbureau Canalys in totaal 37 miljard dollar bedragen.

Vooral het segment netwerkbeveiliging is stevig gegroeid met 12,6%. De uitgaven aan netwerkbeveiliging profiteren van de toename van complexe netwerk- en hybride cloudomgevingen.

De uitgaven aan web- en e-mailbeveiliging zijn in 2018 met 8,2% gegroeid, gevolgd door endpoint beveiliging en ‘vulnerability and security management’ oplossingen (7,3%).

Bij het segment netwerkbeveiliging sprongen vooral Cisco, Palo Alto en Fortinet eruit, aldus de analisten. Allen behaalden een groei van meer dan 10% op de verkoop van netwerkbeveiligingstechnologie.

“De snelle invoering van meerdere clouddiensten door bedrijven, die vaak ook on-premise infrastructuur onderhouden, heeft hybride omgevingen gecreëerd, complex om te definiëren en te beschermen. Dit stimuleert de groei van netwerkbeveiligingsproducten waarbij een voorkeur bestaat voor leveranciers met een breed scala aan tools in hun portfolio”, aldus researchanalist Claudio Stahnke.