Bitdefender introduceert nieuwe security-diensten voor MSSP’s en enterprises

Bitdefender, de Roemeense leverancier van cybersecurity-oplossingen, breidt zijn portfolio uit met Advanced Threat Intelligence. Dit is een reeks beveiligingsdiensten voor managed security service providers (MSSP’s), security adviesbureaus en grote ondernemingen.

Bitdefender Advanced Threat Intelligence levert dreigingsinformatie die is verzameld door ruim 800 technici en onderzoekers die actief zijn bij Bitdefender en zijn Cyberthreat Intelligence Labs. De uitgebreide threat intelligence service biedt beveiligingsanalisten toegang tot dreigingsdata met context voor URL’s, IP-adressen, internetdomeinen, bestanden, Command & Control-servers en advanced persistent threats. Ook helpt Bitdefender Advanced Threat Intelligence gebruikers om actuele cyberaanvallen te kunnen blokkeren voordat deze de kans krijgen om schade aan te richten.

“Uit gesprekken die we de afgelopen jaren met klanten hebben gevoerd, komt naar voren dat veel beveiligingsteams bezorgd zijn over het feit dat de door hen ingezette beveiligingsoplossingen blijkbaar toch niet voldoende zijn om je te beschermen tegen een cyberaanval”, zegt Daniel Clayton, Managed Services Senior Director bij Bitdefender.

“Er is sprake van een duidelijke trend: organisaties doen steeds vaker een beroep op datawetenschap en securityservices om cyberaanvallen te voorkomen”, zegt Harish Agastya, senior vice president Enterprise Solutions bij Bitdefender. “Onze Advanced Threat Intelligence-services stellen onze klanten in staat om te profiteren van ons omvangrijke internationale telemetrienetwerk en de expertise van onze topexperts, zaken waar ze normaliter geen toegang toe zouden hebben.”