McAfee verbetert beveiliging Google Cloud

McAfee, fabrikant van beveiligingssoftware, heeft een nieuw product om gebruikers van Google Cloud Platform meer overzicht en controle te geven over hun cloudsystemen.

McAfee MVISION Cloud is bedoeld om bedreigingen voor het Cloud Security Command Center (Cloud SCC) van Google Cloud Platform tegen te houden en te mitigeren. Met behulp van MVISION kunnen gebruikers sneller ontdekken waar er sprake is van een bedreiging en hierop de noodzakelijke actie ondernemen.

Cloud SCC is een platform voor Google Cloud Platform dat uitgebreid voor het beheer van beveiligings- en datarisico’s. De nieuwe oplossing van McAfee moet Cloud SCC nog meer kracht en mogelijkheden geven om de Google cloud-systemenen beter te beveiligen. “Het is als het ware een extra laag die beter inzicht geeft in de beveiliging en die helpt bij het naleven van compliancy-eisen”, stelt Rajiv Gupta, senior vice president van de Cloud Security Business Unit bij McAfee.

Omdat gebruikers van de Google Cloud sneller geïnformeerd worden over beveiligingsrisico’s, verbetert MVISION uiteindelijk de beveiliging en heeft dit positieve impact op de business, aldus McAfee.