Fortinet lanceert FortiOS 6.2 met groot aantal nieuwe functies

Cyberbeveiliger Fortinet lanceert FortiOS 6.2 met daarin 300 nieuwe functies. Het systeem biedt bescherming voor netwerken met onder meer IoT-apparatuur, edge- en multicloudomgevingen. 

Verbeteringen in FortiOS 6.2 breiden de mogelijkheden van Fortinet Security Fabric uit. Daardoor beschermt het beter tegen geavanceerde dreigingen. Ook zorgt het voor een flinke reductie in de complexiteit die hoort bij het ontwerpen en onderhouden van beveiligingsarchitecturen. Een uitgebreide bespreking van alle aspecten van FortisOS 6.2 met belangrijke aanbevelingen voor CISO’s is beschikbaar op het blog van Fortinet.

“Door de groei van de digitale transformatie is niet alleen de cloud belangrijk voor bedrijven, maar ook de beveiliging van de netwerkrand,” zegt Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland. “De grootste uitdaging is de bescherming van het toenemend aantal apparaten aan de netwerkrand. Omdat een snel netwerk gelijk staat aan zakelijk succes, kunnen bedrijven zich niet permitteren om de netwerkprestaties aan de beveiliging op te offeren.”

“In plaats daarvan zouden ze op alle locaties beveiliging moeten bieden, en dus ook aan de netwerkrand,” vervolgt Zeebregts. “Dit is alleen mogelijk met een beveiligingsarchitectuur die meer omvat dan losstaande beveiligingsvoorzieningen en -platforms. Deze ‘security fabric’ moet gelijktijdige bescherming bieden voor het hele netwerk, ook wanneer daar wijzigingen in optreden. Dit vraagt om uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiliging.”