‘Financiële wereld in EMEA-regio krijgt meeste cyberaanvallen’

De financiële wereld in EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) krijgt de meeste cyberaanvallen te verwerken. Bijna 1 op de drie aanvallen is gericht op een doelwit in deze sector en regio.

Dat stelt althans NTT Security in het Global Threat Intelligence Report van 2019. In de regio EMEA is 30% van de aanvallen gericht op de financiële sector. Wereldwijd is dat 17%. De focus op de financiële sector is nieuw, aldus de onderzoekers. Vorig jaar stond de zakelijke dienstverlening met 20% van de aanvallen nog boven aan de lijst met meest aangevallen sectoren. Nu neemt die sector in EMEA maar liefst 24% van de cyberaanvallen voor haar rekening.

De financiële wereld in de EMEA-regio zag een aanzienlijke toename van het aantal webaanvallen. Dat verdubbelde vorig jaar namelijk bijna. De productiesector kende eveneens een enorme groei qua webaanvallen.

Dat de financiële wereld op de eerste plaats staat als het gaat om doelgerichte aanvallen, móét wel genoeg bewijs zijn om directies ervan te overtuigen dat investeringen in cybersecurity geen overbodige luxe zijn, zegt Kai Grunwitz, SVP van NTT Security EMEA. “Helaas nemen veel financiële organisaties security niet mee in hun digitale transformatie.”

Het hele onderzoek van NTT Security is hier te downloaden (pdf).