Thales rondt overname van Gemalto af

IT-bedrijf Thales heeft alle goedkeuringen binnen om de overname van Gemalto af te ronden. Thales betaalt voor Gemalto 4,8 miljard euro en wordt een Groep met 80.000 medewerkers in 68 landen die zich presenteert als een wereldleider in digitale identiteit en beveiliging.

“Met Gemalto heeft Thales een reeks zeer complementaire technologieën en competenties verworven met toepassingen in al onze vijf verticale markten, die nu opnieuw worden gedefinieerd als luchtvaart; ruimtevaart; grondtransport; digitale identiteit en beveiliging; en defensie en veiligheid”, reageert Patrice Caine, bestuursvoorzitter en CEO van Thales.

De nieuwe combinatie Thales-Gemalto telt circa 3.000 onderzoekers en 28.000 R&D ingenieurs die beveiligingsoplossingen ontwikkelen voor aanbieders van kritieke infrastructuur, banken, telecombedrijven, overheidsinstellingen, nutsbedrijven en andere industrieën.

Digital Identity & Security

Als gevolg van de overname wordt Gemalto de zevende global Business Unit van Thales, die Digital Identity and Security (DIS) gaat heten. Gemalto zal relaties onderhouden met alle civiele en defensie klanten van de Groep. Thales breidt haar activiteiten in Latijns-Amerika aanzienlijk uit (van 530 naar 2.400 medewerkers), en verdrievoudigt haar aanwezigheid in Noord-Azië, Zuidoost-Azië, India en Noord-Amerika.

Daarnaast is Thales van plan de de ontwikkeling van Gemalto van de eSIM en de inzet van 5G te ondersteunen. Twee belangrijke evoluties om de ontwikkeling van IoT te versnellen. Tegenwoordig fungeert een simkaart als een echte digitale identiteitskaart die veilige verbindingen garandeert. In de toekomst zullen deze technologieën het bijvoorbeeld mogelijk maken om in het luchtverkeer duizenden drones veilig te identificeren en te beheren, aldus Thales.